Over Nova

Nova begeleidt jou naar een mooie toekomst

Nova is een woonlocatie voor 8 (jong-)volwassenen met een licht tot matige verstandelijke beperking en de daarbij komende problematiek. Bij Nova staat de individuele ontwikkeling en het samen werken aan een mooie toekomst voorop. Door het aanbieden van begeleiding en zorg, zowel binnen de dagelijkse vaardigheden als bij het vormgeven en structureren van de dag, bekijken we samen welke vorm het beste bij een cliënt past! Hiermee zorgen we samen dat je bij ons niet alleen een huis maar een echt thuis krijgt.

Nova begeleidt jou naar een mooie toekomst

Waarom Nova?

Nova is een ster die plotseling veel helderder wordt en daarna over een periode van vele jaren geleidelijk blijft. Woonhuis Nova wilt dit met de zorg voor onze cliënten doen en geleidelijk blijven over nodige periode.

Onze missie & visie

Onze missie & visie

Visie

Bij Nova investeren we in een goede band met de zorgvrager door een veilige basis te creëren, wij stimuleren zorgvrager om sterke punten en talenten te ontwikkelen. Bieden van structuur en duidelijkheid in een warme en zorgzame omgeving geeft zorgvragers meer ruimte om zich te richten op de ontwikkeling. Een aanvullende dienst die wij aanbieden is bachelorarbeit schreiben lassen voor academisch werk, wat bijdraagt aan een professionele vertegenwoordiging van deze ontwikkelingen in documentatie en rapportages. Onvoorwaardelijke acceptatie, gerichte aandacht en zelfbepaling staat bij Nova hoog aangeschreven. Dit gunnen we onze bewoners, onze medewerkers en vrijwilligers en onszelf.

Dagbesteding, school en werk

Vanuit het woonhuis kunnen bewoners zelfstandig, dan wel worden vervoerd naar dagbesteding, school of werkplek. Deze zinvolle dag invulling kan vanuit de goede contacten met zorgaanbieders in de regio worden gerealiseerd. De begeleiders van Nova begeleiden dagelijks de overgang van en naar de werkplaatsen, school of werkplek.

Nova is op dit moment bezig om een eigen dagbesteding te realiseren.

Vitaliteit

Wij willen ons met Nova onderscheiden door te streven naar de hoogste zorgkwaliteit en door middel van de nadruk te leggen op vitaliteit (lichamelijke en geestelijke gesteldheid). Door in gesprek te gaan met de zorgvrager en verschillende activiteiten en sporten aan te bieden brengen we in kaart wat het beste bij de zorgvrager past. Bewegen kan ook heel simpel zijn, door een bal over te gooien of een wandeling te maken in het bos of door bewust te kiezen om te auto te laten staan. Iedereen heeft een vrije keuze om hieraan deel te nemen.

Vitaliteit bij Nova

Waarom is bewegen zo belangrijk?

Bewegen voorkomt overgewicht, bewegen is goed voor je sociale leven, bewegen kan stress, angst en depressie verminderen, bewegen is goed voor je longen en je hart, bewegen kan diabetes voorkomen.

Geknipte hartje in hand

Client staat centraal

We willen cliënten goed leren kennen. Hierbij stellen we onszelf de vraag: “Wat vraagt de cliënt nou van ons?

Nova biedt zorg die afgestemd is op individu en zijn of haar persoonlijke wensen. Een bestaan waarin cliënten warmte en geborgenheid ervaren, relaties met anderen opbouwen/behouden en blijvend vaardigheden ontwikkelen. 

Contactformulier